Wij zijn een familie
Florèz is opgericht in Amsterdam in 2017. De oprichters, Floris en Angéla, hadden gedroomd van het starten van een eigen kledinglabel en besloten actie te ondernemen. Hun modebewuste manier van leven dreef hen vooruit en ze werkten samen met Floris ‘oom Cengiz.

Cengiz heeft meer dan 40 jaar ervaring in de mode-industrie in Istanbul en Amsterdam. Hij brengt veel modekennis met zich mee en heeft zijn eigen fabriek waar hij voor een aantal Europese toplabels produceert.

Zijn Turkse achtergrond vormde de inspiratie voor het ontwerpen van het Florèz ‘tulpen’ logo. Het staat voor het geschenk van tulpenbollen en zaden die een Turkse sultan ooit aan de Nederlandse koning schonk. De Nederlanders maakten van dit kleine cadeautje een bloeiende tulpenindustrie en uiteindelijk een ‘Tulpenmanie’.

Onze familieband is voor ons de sleutel geweest tijdens onze ondernemersreis. Samenwerking tussen gezinsleden schept vertrouwen. Een liefdevolle familieband stimuleert creativiteit. Het brengt ook rust en ontsteekt passie. Deze gevoelens zijn de aanleiding voor Florèz.