Greek Archaic Kori,

opgericht in 2017 door Stavroula Giannoulatou, is een premium resortwear-merk en zijn stijl staat voor “Helios” (ook bekend als: de zon), het krachtige licht, de Middellandse Zee, de Griekse eilanden en de wind. Het merk is vernoemd naar de archaïsche schoonheid van Kores. “In het oude Griekenland tijdens de archaïsche periode (600 – 480 vGT) is er de opkomst van de beelden van vrouwelijke figuren die bekend staan ​​als “kores”. Kores stond bijna altijd, in een voorwaartse houding met het been iets naar voren gestrekt en met één hand aan hun jurk trekkend alsof ze er niet op wilden stappen. De vrije hand hield een offer aan de god of godin die ze dienden.” Het merk is opgericht in Griekenland en is ontworpen en geproduceerd in het hoofdkantoor van het merk in Athene. Elke collectie belichaamt een stedelijk gemak gecombineerd met comfort, verfijning en veelzijdigheid. Griekse archaïsche Kori is gemaakt voor vrouwen over de hele wereld, voor elke leeftijd, die eenvoudige lijnen waarderen, omdat de stijlen van dag tot nacht kunnen worden gedragen.

De kenmerkende luchtige jurken, strandkaftans, cover-ups en tunieken van het merk zijn gemaakt van natuurlijke en hoogwaardige materialen, die milieuvriendelijker zijn; koel linnen, puur katoen en zijde. Elke stof is getest op handgevoel, duurzaamheid en design.

Linnen is een klassieke keuze voor de zomer omdat het lichtgewicht, ademend en gemakkelijk te dragen is, omdat het de ultieme keuze is voor vakantiebestemmingen. Het merk is opgericht met als doel het produceren van een hoogwaardige, maar toch betaalbare en elegante kledinglijn voor de moderne vrouw. Binnen slechts een paar jaar is het enorm populair geworden in zowel Griekenland als in het buitenland.